Najnovije

AMERIKANCI SPREMILI NOVI UDAR NA RUSIJU: Vašington i Brisel se udružuju protiv Moskve, Kremlj poslao upozorenje

Ove nedelje SAD planiraju da uvedu nove sankcije Rusiji zbog slučaja Alekseja Navaljnog, javio je Si-En-En, pozivajući se na izvore u američkoj administraciji.

Putin (Foto: kremli.ru)

Prema informacijama televizije, američka ograničenja će biti odgovor na „trovanje i zatvaranje“ Navaljnog. Kako su saopštili sagovornici Si-En-Ena iz Bele kuće, sadržaj predstojećih sankcija je još uvek tema diskusije. Konkretne mere će biti donete narednih dana.

Vašington će uvesti sankcije, u koordinaciji sa EU.

Rusija će odgovoriti na nove sankcije EU zbog slučaja Alekseja Navaljnog, a kakva će biti reakcija još nije poznato, rekao je zamenik ministra spoljnih poslova Aleksandar Gruško.

„Kada bude akcija, biće i reakcija“, dodao je on.

Kako će tačno reagovati Rusija, diplomata nije precizirao. Prema njegovim rečima, sada je besmisleno „gledati u šolju kafe“.

Gruško je primetio da odluka Evropske unije da odobri sankcije u slučaju Alekseja Navaljnog nije iznenadila Moskvu, ali da su takve akcije destruktivne za bilateralne odnose.

"To za nas nije iznenađenje. EU nastavlja da ide apsolutno krivim putem. To je apsolutno ćorsokak koji ima destruktivan efekat na bilateralne odnose i ni na koji način ne zadovoljava interese samih evropskih zemalja."

Stalni predstavnici država članica EU na jučerašnjem sastanku pokrenuli su tehničku proceduru za sastavljanje nove sankcione liste zbog navodnih kršenja ljudskih prava, koja bi trebalo da uključuje ruske građane umešane u hapšenje Alekseja Navaljnog, saopštio je ranije izvor u EU za RIA Novosti.

Ministri spoljnih poslova Evropske unije na sastanku 22. februara doneli su političku odluku o proširenju ličnih antiruskih sankcija.Kako su mediji ranije izvestili, nove sankcije će se verovatno uvesti protiv „direktora Istražnog komiteta, direktora Ruske garde, generalnog tužioca Rusije i šefa Federalne kaznene službe“.

Predsedniku SAD crno se piše, jedan broj odredio mu je sudbinu u startu! Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: vostok.rs

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA