Najnovije

ĐUKANOVIĆ: Zatvorite granice! (VIDEO)

Stravične brojke o svakodnevnom porastu broja umrlih i zaraženih ne smeju nikoga u Crnoj Gori ostaviti ravnodušnim, saopštio je danas Milo Đukanović, predsednik Crne Gore.

Milo Đukanović. (Foto: Jutjub)

On se kako je saopšteno iz Službe za informisanje predsednika Crne Gore obratio povodom aktuelne epidemiološke situacije.

- Zdravlje naših građana je u ozbiljnoj opasnosti - istakao je Đukanović.

On je rekao da je za nesto više od 11 meseci od posledica infekcije koronavirusom preminulo preko 1.000 građana Crne Gore.

- Ono što je u aprilu ili maju prošle godine bila tužna vest u prijateljskim zemaljama širom sveta sa daleko većim brojem stanovnika, zbog čega sam šefovima država u ime građana Crne Gore i u svoje ime upućivao izraze saosećanja i solidarnosti, danas je naša tragična realnost. Zato apelujem na državne institucije na svim nivoima, na sve društvene subjekte i građane da se vratimo onim aktivnostima i odgovornom ponašanju kao u prvom talasu epidemije, što nam je omogućavalo podnošljivu kontrolu situacije - istakao je Đukanović.

On je dodao da su više nego ikad potrebni sistemski pristup, timsko delovanje nadležnih institucija, profesionalnost, efikasnost i solidarnost, u obavljanju svih poslova.

- U tom cilju neophodno je ažurno uvođenje i energična primena adekvatnih epidemioloških mera, efikasna i delotvorna kontrola njihovog poštovanja, zatvaranje granice za ulazak u Crnu Goru bez PCR testa, kao i ubrzanje procesa imunizacije stanovništva u interesu efikasnije i dugoročnije zaštite zdravlja stanovništva. Da bismo uspeli u tome moramo se uzdići iznad svih podela, zaboraviti na međusobne optužbe i na sve razlike i nesuglasice političke i druge prirode, pokazati da smo kao društvo dorasli ovom izazovu i vremenu u kojem živimo - kazao je Đukanović.

Ruski avioni ispuštaju zloslutni zvuk, strahe se širi Amerikom! Više o tome OVDE.

Izvor: vijesti.me

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA