Najnovije

76 UDARA ZA 24 SATA: Rusi su sahranili ID u sirijskoj pustinji, preživeli džihadisti više nemaju kud! (VIDEO)

Ratni avioni Ruskih vazduhoplovnih snaga izveli su novu seriju vazdušnih udara na ćelije Islamske države u centralnom delu Sirije, izvestila je 19. marta Sirijska opservatorija za ljudska prava (SOHR). Prema nadzornoj grupi sa sedištem u Londonu, najmanje 76 ruskih vazdušnih udara pogodilo je skrovišta i položaje ćelija ID u sirijskoj pustinji.

Vazfušni napad. (Foto: Jutjub)

- Ruski borbeni avioni izveli su preko 76 udara na položaje ID-a u sirijskoj pustinji za 24 sata, zajedno sa operacijama češljanja u pustinjama Hama, Homs, Raka pa do administrativne granice sa provincijom Alep - navodi SOHR u svom izveštaju.

- S druge strane, režimske snage i lojalisti nastavljaju kampanju čišćenja, tražeći ćelije ID-a u pustinji Al-Majadina u Deir ez Zoru, drugi dan zaredom, pod vazdušnom zaštitom helikoptera - navodi izveštaj SOHR-a.

Nedavne operacije sirijskih vladinih snaga i ruskog vazduhoplovstva u centralnom regionu nanele su ozbiljne gubitke ćelijama ID-a. Operacije terorističke grupe konačno se usporavaju.

Zarobljeni pustinjom iz svih pravaca, teroristi imaju vrlo ograničene resurse. Međutim, oni navodno dobijaju podršku militanata koje podržavaju SAD sa sedištem u jugoistočnom području Al-Tanfa. Situacija u centralnoj Siriji polako se poboljšava zahvaljujući naporima vladinih snaga i Rusije. Za sada su svi ključni putevi otvoreni i bezbedni.

Bajdenove reči uvlače Ukrajinu u veći konflikt Više o tome OVDE.

Izvor: SOHR

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA