Najnovije

Radio domaći na ulici, a onda mu se osmehnula sreća! (VIDEO)

Dvanaestogodišnji Peruanac, Viktor Martin Angulo Kordoba, bio je primoran da uči i radi domaće zadatke na ulici, pod uličnom rasvetom, jer njegova majka nije imala novca da plati struju. Víktor je postao planetarno poznat nakon što ga je tokom provere bezbednosnih kamera policija primetila kako sedi sam na ivičnjaku u gluvo doba noći.

Dečak radi domaći zadatak na ulici. (Foto: Jutjub/Pravda)

Kako su naveli, isprva im je bio sumnjiv, ali kada su snimak zumirali, videli su da dečak čita i zapisuje nešto u svoju svesku.

Ubrzo pošto se snimak pojavio na Fejsbuku, broj pregleda je došao do pet miliona, a ono što je sve ljude dirnulo jeste njegova predanost, ali i priča zbog čega je mališan na ulici svako veče.

Videvši sve ovo preko interneta, Jakub Jusuf Ahmed Mubarak, milioner iz Bahreina, doputovao je u Peru sa namerom da promeni dečakov život.

Obećao je da će renovirati kuću i dodati još jedan sprat. Odmah je platio uvođenje električne energije, a na ovako plemenit čin se odlučio jer je i sam imao slično detinjstvo.

NJegova majka je izjavila kako se Viktor pitao kako je uopšte moguće da neko sa drugog kontinenta dođe da vidi baš njega.

- Zahvalna sam ljudima koji žele da pomognu meni i mom sinu, zahvalna sam iz sveg srca što imaju toliko dobrote u sebi i što su pronašli vremena da dođu u moj skromni dom, naročito zato što niko drugi to nije uradio - dodala je Viktorova majka.

Viktor je rekao da želi da se školuje i postane policajac kako bi se borio protiv korupcije koja je veliki problem u toj južnoameričkoj državi.

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA