Najnovije

"UDRUŽENI SU U MRŽNJI PROTIV SRBIJE": Vučić o novoj Vladi u Prištini i izjavama Aljbina Kurtija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić osvrnuo se na novoizabranu vladu u Prištini i rekao je da je zapazio najpre brutalno kršenje njihovog najvišeg pravnog akta.

Aleksandar Vučić. (Foto: Jutjub)

- U tom tzv. Ustavu piše da Srpska lista dobija 2 mesta u Vladi. Ni to nisu ispoštovali - izjavio je on.

Kaže da to što će Srbi imati jedno ministarsko mesto u vladi tzv. Kosova kao i poziv Aljbina Kurtija po izboru za premijera da svi treba da budu ujedinjeni u borbi protiv Srbije, jasna poruka jasna poruka Srbima na KiM.

- Albanci na KiM ne sekiraju se zbog toga jer im niko iz sveta ništa po tom pitanju neće reći, ali da je to jasna poruka srpskom narodu. Još jasnija poruka je bila kada je premijer privremenih institucija u Prišitni Kurti rekao da svi treba da budu ujedinjeni u borbi protiv Srbije. Zamisltie da sam ja pozvao da treba da budemo ujedinjeni protiv Prištine. A, ja pozivam na razum i da budemo ujedinjeni u postizanju kompromisa. I niko nije reagovao na to što je Kurti rekao, jer im je to dozvoljeno. - rekao je Vučić.

O NATO agresiji

Podsetio je da sutra obeležavamo godišnjicu NATO agresije na našu zemlju i naglasio da su "životi male Milice i male Sanje važniji od bilo čega" i da se Srbija seća naše ubijene dece, svih civila, vojnika...

- Imamo prijateljske odnose danas sa svima koji su u agresiji učestvovali, mi moramo da idemo napred, ali ne smemo da zaboravimo - izjavio je predsednik Vučić.

- Mi smo mala zemlja da bismo se upletali u odnose super sila. Mi imamo dobre odnose i sa SAD i sa Rusijom. Za razliku od drugih, mene nije sramota da kažem da imamo dobre odnose sa predsednikom Putinom i da dobro sarađujemo i to će biti put Srbije. Srbija će nastaviti slobodarsku i nezavisnu politiku očuvanja sopstvenog suverenita i borbe za interese svoje zemlje i svog naroda. - rekao je Vučić.

Masovna vakcinacija dovešće do katastrofalnih posledica! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA