Najnovije

AMERIKA POKRENULA RAT PROTIV RUSIJE! Oglasilo se ministarstvo odbrane, reč je o pritajenom dejstvu, cilj je samo jedan!

Zapad je na čelu sa Sjedinjenim Državama pokrenuo novu vrstu rata protiv Rusije - mentalnu, čije se posledice neće pojaviti odmah, rekao je savetnik ministra odbrane Andrej Iljnitski u intervjuu za časopis "Arsenal otečestva", prenose RIA Novosti.

Putin (Foto: RIA)

Prema njegovim rečima, zapadne zemlje izbegavaju direktnu vojnu konfrontaciju sa Rusijom, jer je ona sposobna da im svojim nuklearnim oružjem i savremenom vojskom nanese neprihvatljivu štetu, a verovatnoća takvog sukoba isključena je u narednih deset godina. Stoga je, primećuje savetnik, Zapad, na čelu sa Sjedinjenim Državama, pokrenuo informaciono-hibridni rat protiv Rusije.

"Sve ovo dovodi do pojave nove vrste rata. Ako je u klasičnim ratovima cilj uništavanje neprijateljske sile, u modernim sajber ratovima - uništavanje neprijateljske infrastrukture, onda je cilj novog rata uništavanje samosvesti, promena mentalne, civilizacijske osnove neprijateljskog društva. Ja bih ovo nazvao vrstom mentalnog rata“, rekao je Ilnitski.

Kako je primetio savetnik, ako se ljudstvo i infrastruktura mogu obnoviti, tada se „tok evolucije svesti ne može preokrenuti, tim pre što se posledice ovog„ mentalnog“ rata ne pojavljuju odmah, već tek nakon najmanje jedne generacije, kada će jednostavno biti nemoguće nešto učiniti“.

On je nabrojao je prioritetne mere za suzbijanje mentalnog rata. Prema njegovom mišljenju, to je suverenitet interneta, obuka osoblja u informacionim protivmerama, resetovanje omladinske politike, nastavak aktivnog i širokog dijaloga sa konzervativnom većinom.

Predsednik Vladimir Putin ranije je izjavio da se u inostranstvu vodi ciljana informativna kampanja protiv ruskih dostignuća. Šef države je dodao da se Rusija suočava sa dosljednom i agresivnom politikom usmerenom na remećenje razvoja zemlje i stvaranje problema. Kao što je predsednik primetio, ovo se radi da bi se „Rusija na kraju oslabila i stavila pod spoljnu kontrolu“.

Hrvatski istoričar o NATO agresiji - objasnio kako su Srbi spasili svet. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: vostok.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA