Najnovije

POKLONSKA UVREDILA DONBAS, DNR JOJ UZVRAĆA UDARAC: Uputili zahtev predsedniku Krima

Društvena komora Donjecke Narodne Republike (DNR) apelovala je na predsednika Republike Krim Sergeja Aksёnova sa zahtevom da ne nominuje Nataliju Poklonsku za izbore u Državnu Dumu. Tekst otvorene žalbe objavljen je na sajtu ovog organa.

Natalija Poklonska (Foto: RIA Novosti)

Prema Društvenoj komori, izjave političarke da stanovnici Donbasa ne znaju svoj cilj nisu tačne. „Naš put je jedan, to je put kući, ka Ruskoj Federaciji, a nedavno usvojena doktrina „Ruski Donbas“je još jedna potvrda toga“, kaže se u dokumentu.

Javnost se podigla protiv Poklonske i zbog izjava da „neko za nas oblači vojnu uniformu“.

„Podsetimo vas da su se 2014. godine učitelji, lekari, rudari, metalurzi, ljudi običnih profesija ustali u odbranu svoje rodne zemlje, ruskog jezika i slobode. Bez oružja u rukama pokušali su da zaustave ukrajinske tenkove, a kao odgovor dobili su udare avijacije i artiljerije (...). Danas ona kaže da je „Ukrajina prisilila Krim da se vrati u sastav Rusije“. Ova nedoslednost je nedopustiva za političara njegovog nivoa “, kaže se u žalbi.

Dana 19. marta Savet za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine uveo je sankcije protiv Natalije Poklonske, zamenice predsednika Komiteta Državne dume za međunarodne poslove. Čak i uprkos činjenici da je ranije izjavila da je spremna da postane ruski ambasador u Ukrajini i izrazila spremnost da se sastane sa predsednikom Vladimirom Zelenskim radi uspostavljanja dijaloga.

Pre toga, Poklonska je rekla da bi se po završetku parlamentarnih ovlašćenja mogla vratiti na Krim i voditi tužilaštvo.

Kakav puk vojsk je ojačao Krim, saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA