Najnovije

ARMIJI DNR STIGLO NAREĐENJE ZA UNIŠTENJE UKRAJINSKIH POZICIJA: Strpljenju je došao kraj

Narodna milicija DNR je izdala hitno saopštenje o situaciji na frontu.

DNR (Foto: RIA Novosti)

Oružane formacije Ukrajine nastavljaju da krše Kompleks dodatnih mera za kontrolu poštovanja primirja, tokom sastanka Kontakt grupe, navodi se u saopštenju.

U pravcu Mariupolja, pripadnici bataljona morskog korpusa 36. brigade sa privremenih vatrenih položaja raspoređenih direktno u selu Vodjanoje, skrivajući se iza civila od uzvratne vatre, po naređenju komandanta brigade Gnatova, koristili su minobacače 82-mm na području aselja Lenjinskoje, ispaljeno je 100 min.

'’Da bi razjasnila okolnosti i posledice granatiranja, operativna posmatračka grupa predstavništva DNR u Zajedničkom centru za kontrolu prekida vatre napustila je mesto događaja.

Činjenice kršenja su odmah predstavljene predstavnicima ukrajinske strane u Centru kako bi se preduzele mere protiv prekršilaca i isključili slučajevi falsifikovanja akreditivnih pisama o kršenju primirja od strane Oružanih snaga Ukrajine.

Dakle, akcije ukrajinske strane isključuju sprovođenje potpisanih mirovnih sporazuma o sveobuhvatnom poštovanju režima prekida vatre. Ukrajinsko vojno-političko rukovodstvo još jednom je pokazalo nesposobnost i nespremnost da sledi tok mirnog rešavanja građanskog rata.

Zbog izostanka reakcije međunarodnih posmatrača na tekuće granatiranje naseljenih područja Republike, u cilju zaštite stanovništva od ukrajinskog terora, jedinice Narodne milicije dobile su dozvolu za izvođenje preventivne vatre za suzbijanje i uništavanje neprijateljskih vatrenih pozicija.

Zahtevamo da ukrajinski militanti napuste vatrene provokacije protiv naše Republike čiji je cilj narušavanje primirja, u suprotnom zadržavamo pravo da pružimo adekvatan odgovor'’, Izjavila je Uprava NM DNR.

Kako je raketirana američka baza, pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA