Najnovije

LOCIRAN BROD! Izraelci imaju novi izgovor za napad na Iran?! Obale Izraela su pocrnele! (VIDEO)

Izrael je locirao brod odgovoran za ispuštanje nafte, nakon čega su plaže postale crne od katrana, rekla je danas ministarka za ekologiju i životnu sredinu Gila Gamliel.

Brod. (Foto: Jutjub)

Istraga se fokusirala na neidentifikovani brod koji je 11. februara prolazio 50 kilometara od obale i najverovatnije je izvor ekološke katastrofe čije će se posledice godinama uklanjati, preneo je Rojters. More je, inače, nanelo naftu čak do obala južnog Libana i do Pojasa Gaze.

Više od nekoliko stotina tona naftnog katrana nasukalo se na izraelske obale prošlog meseca, što je zahvatilo gotovo 160 km mediteranske obale zemlje. Izraelska uprava za prirodu i parkove nazvala je incident najvećom prirodnom katastrofom u zemlji u poslednjih nekoliko godina.

Izlivanje nafte u februaru na obale Izraela tretira se kao "teroristički" incident, a Tel Aviv veruje da je Iran povezan sa katastrofom, rekla je ministarka zaštite životne sredine Gila Gamliel.

Ukazujući u nizu tvitova da je Izrael locirao brod koji je napravio incident i da je pronašao osumnjičene, Gamliel je napisala da je Tel Aviv "otkrio da se ne radi samo o ekološkom zločinu, već o ekološkom terorizmu. Gusarski brod u vlasništvu Libije kompanija koja je napustila Iran i odgovorna je za napad protiv životne sredine".

- Iran se bavi terorizmom ne samo uz pomoć nuklearnog oružja ili pokušajem dominacije duž naših granica. Iran predvodi terorizam šteteći životnoj sredini. Naša borba protiv zagađenja i štete po životnu sredinu borba je koja je interes svih zemalja - dodala je ministarka.

Teheran još nije komentarisao najnovije navode Tel Aviva protiv Irana.

Iznad Baltika se pojavili nezvani gosti, a dočekali ih ruski lovci! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA