Najnovije

TEROR: Režim u Srbiji preti otkazima lekarima koji odbijaju da se vakcinišu!

Predstavnici režima, po svemu sudeći, počinju novu fazu pritiska na ljude koji ne žele da se vakcinišu.

Ilustracija (Foto: Jutjub)

Namera Aleksandra Vučića, Zlatibora Lončara i Predraga Kona da vakcinišu kompletno zdravstvo, vojsku i policiju je doživela potpuni debakl, s obzirom na to da je cepivo protiv korone primio veoma mali broj pripadnika snaga bezbednosti, a tek je nešto više od trećine lekara i medicinskih sestara prihvatilo vakcinu iako su bili prioritetni.

Sada su predstavnici režima i režimski lekari počeli otvoreno da prete medicinskom osoblju koje ne želi da primi vakcinu protiv korinavirusa. Konkretno, zamenik direktora niškog Kliničkog centra Radmilo Janković, koji je javno priznao da više od 50 odsto njegovih kolega ne želi da se vakciniše.

– „Tužna istina“ je da je vakcinisano manje od 50 odsto zaposlenih u zdravstvenim ustanovama u Srbiji.

Zdravstveni radnici ne mogu imati izbora ako rade u zdravstvenim ustanovama. Ako više ne žele tu da rade, onda vakcina može biti stvar njihovog ličnog izbora, ali javno zdravlje ne može – kazao je zamenik direktora niškog Kliničkog centra.

Dakle, ispada da Janković preti otkazima kolegama koje ne žele neproverene vakcine, pa se postavlja pitanje koje će sledeće korake preduzeti režim u nameri da kazni neposlušne lekare.

Kako se saznaje, rukovodioci u zdravstvu, vojsci i policiji za sada uglavnom vrše blagi pritisak na svoje podređene da se vakcinišu, mada je sve više i otvorenih pretnji.

Šta ministarka Darija Kisić Tepavčević kaže o policijskom času pročitajte OVDE.

Izvor: srbin.info

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA