Najnovije

ĐUKANOVIĆEVA VELEIZDAJA! Milo nosio u Brisel vojne tajne, pomagao NATO bombardovanje, a onda izveo sabotažu srpske vojske!

Posle generala, i nekadašnji potpredsednik vlade SRJ tvrdi da je predsednik Crne Gore izdao nekadašnju državnu zajednicu i to u najtežem trenutku - tokom vojne agresije Alijanse na našu zemlju.

Milo Đukanović. (Foto: Jutjub)

Posle ocene Vladimira Lazarevića, penzionisanog general - pukovnika, da je Milo Đukanović napravio veleizdaju tokom NATO bombardovanja 1999, oglasio se i tadašnji potpredsednik vlade SRJ Nikola Šainović sa istim stavom - predsednik Crne Gore jeste počinio izdaju i to, dodaje, tako što je sabotirao mobilizaciju vojske!

Nikola Šainović, koji je 1999. bio potpredsednik vlade SRJ, kaže za Kurir da je general- pukovnik u pravu.

- Dodao bih, u prilog argumentaciji, da je Vlada Crne Gore, iako je bila u sastavu SRJ, sabotirala regrutaciju. Vojnike sa vojnog rezervnog spiska, prebacila je na rezervu MUP, pa je mobilizacija bila u malom procentu. Zatim, MUP Crne Gore nije pružio asistenciju mobilizaciji. Jedinice koje su se popunjavale iz Crne Gore su bile nekompletne. Obveznici iz Crne Gore su bili mahom ljudi koji su došli dobrovoljno. Sabotaža mobilizacije je bila akt izdaje - poručio je Šainović.

Tri žrtve zločina u Starom Grackom na sudu protiv Tačija! Više o tome OVDE.

Izvor: Kurir

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA