Najnovije

ORBAN: Treba nam nova evropska desnica za poštovanje hrišćanskih vrednosti i teritorijalnog suvereniteta

Mađarski premijer Viktor Orban pozvao je danas na stvaranje novog saveza desničarskih evropskih stranaka, nakon što je njegov Fides izašao iz Evropske narodne partije (EPP), najveće političke grupacije u Evropskom parlamentu.

Viktor Orban (Foto: Vlada Mađarske)

"Sada je zadatak da izgradimo krilo evropske demokratske desnice bez EPP", napisao je Orban na svom Fejsbuk nalogu i dodao da je "EPP konačno postala dodatak evropskoj levici", prenela je Hina.

Spor između vođstva EPP i Fidesa traje već godinama zbog neslaganja u čitavom nizu pitanja.

Orbanova politika, uključujući mere protiv azilanata i zakona usmerenih protiv nevladinih organizacija, suprotstavljale su ga s kolegama iz EPP, kao i sa Evropskom komisijom u Briselu.

Orban je, s drge strane, njih optuživao da su se previše udaljili od svojih konzervativnih vrednosti, piše agencija DPA.

Članstvo Fidesa u najvećoj evropskoj političkoj grupaciji suspendovano je 2019, a 12 poslanika te stranke u sredu je napustilo najveću poslaničku grupaciju u Evropskom parlamentu.

Prema rečima Orbana, novo krilo evropske desnice biće dom "za sve evropske građane koji ne žele migrante, multikulturalizam, koji ne zavise od LGBT manije, već štite hršćanske vrednosti i poštuju nacionalni suverenitet".

Šta je Marija Zaharova ponovo rekla o Vučiću, pogledajte OVDE.

Izvor: FoNet

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA