Najnovije

POGINUO TURSKI GENERAL KOJI JE DONEO POBEDU AZERBEJDŽANU: Srušio se vojni helikopter u Turskoj (FOTO)

Komandant 8. korpusa kopnenih snaga Turske, general Osman Erbaš, koji je poginuo u padu vojnog helikoptera, bio je zaslužan za pobedu Azerbejdžana u ratu u Nagorno-Karabahu i učestvovao u ispitivanju drona Bayraktar TB2. Telegram-kanal WarGonzo piše o ovome pozivajući se na Sel;uka Bajraktara, vlasnika kompanije koja proizvodi dronove.

Turska i Azerbejdžan (Foto: Ministarstvo odbrane Turske)

Preduzetnik je rekao da je sa Erbašem bio prijatelj više od deset godina. Zajedno su testirali razvoj borbene upotrebe bespilotnih letelica.

Pored toga, prema WarGonzo-u, u Turskoj se Erbaš smatrao jednim od autora strategije koja je Azerbejdžanu i turskim vojnim savetnicima pomogla da uspeju u sukobu u Nagorno-Karabahu.

Generalov helikopter srušio se u istočnoj Turskoj u četvrtak 4. marta u popodnevnim satima. Pored Erbaša, još osam ljudi je poginulo, a četvoro je povređeno.

Dana 27. septembra 2020. godine počele su bitke na liniji razgraničenja između Azerbejdžana i Nagorno-Karabaške republike. Nastavili su borbe do 10. novembra, kada su Baku, Jerevan i Moskva usvojili zajedničku izjavu o prekidu vatre. Kao krajnji rezultat rata, Azerbejdžan je povratio niz teritorija izgubljenih ranih 1990-ih.

kako je Ukrajina zadala udarac Americi, saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA