Najnovije

ZAHAROVA PONOVO O VUČIĆU: ''Nisam ja njega vređala, on se sam uvredio'' (VIDEO)

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova objasnila je pozadinu izvinjenja predsednika Vladimira Putina srpskom kolegi Aleksandru Vučiću. Ona je ovo izjavila u intervjuu za emisiju "Aljona, dođavola!" na Jutjub kanalu lista Super.

Marija Zaharova (Foto: Jutjub)

„Nisam ja bila ta koja ga (Vučića – prim. red.) je uvredila, već on. To su dve različite stvari. O njemu nije bilo reči, ali on je to shvatio lično, mada je bilo nešto sasvim drugo, rekla je Zaharova. „Radilo se o tome kako protokolari u Beloj kući koriste razne tehnološke metode kako bi odigrali situaciju u svoju korist“.

Na pitanje kako je bilo kad se ruski predsednik izvinio za nju, Zaharova je odgovorila: „Tako“. Kao odgovor, objasnila je da protiv nje nije preduzeta nijedna mera.

Zaharova je 6. septembra 2020. objavila post u kome je ironično komentarisala sastanak predsednika Srbije i SAD Aleksandra Vučića i Donalda Trampa. Razlog je bila fotografija na kojoj se vidi da Tramp sedi na znatnoj udaljenosti od sagovornika. Kasnije se izvinila, objašnjavajući da je mislila na odbacivanje bahatog stava „izuzetnih“.

Vučić je reči Zaharove nazvao primitivizmom i izrazio žaljenje što Moskva ne ceni Srbiju kao jedinu evropsku zemlju koja se nije pridružila antiruskim sankcijama.

Kasnije je srpski lider rekao da su se Putin i ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov izvinili zbog reči Zaharove, ističući da ovaj incident smatra „prolaznim i nevažnim“.

Na snimku intervjua deo u kome Zaharova govori o Vučiću možete pogledati od 1:03:00.

Da li Rusija poseduje hemijsko oružje, saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA