Najnovije

JEDAN LAŽOV, KUKAVICA I BEZOBRAZNIK: Ovako je vladika Atanasije govorio o Vučiću (VIDEO)

Umirovljeni vladika zahumsko-hercegovački Atanasije Jevtić nije uspeo da pobedi u životnoj borbi. Vodio je tešku bitku sa koronavirusom, koju je, nažalost, izgubio, pa je juče preminuo u 84. godini u bolnici u Trebinju.

Vladika Atanasije (Foto: Jutjub)

Vladika Atanasije je ostao upamćen kao veliki borac za ugrožene Srbe na Kosovu kada je to bilo najteže, posebno nakon 1999. godine, dok je pomoć napaćenom narodu pružao i tokom devedesetih, kada su ratovi buktali.

Od Kosova nijednog trenutka nije odustajao, zalagao se da se "kosovski mit" sačuva, a ostao je upamćen i po tome što je Aleksandru Vučiću u svakom trenutku govorio šta misli o njemu. Upravo zbog toga je neretko bio na meti SNS botova, dok mu je na sahrani patrijarha Irineja priređeno poniženje, pa je sedeo tek u petom redu.

Razlog za tako nešto je jasan - neslaganje sa predsednikom Srbije i javna kritika izricana na njegov račun. A kako je to Atanasije Jevtić pričao o Vučiću?

- Ovaj kukavica, ovaj jedan običan pričalo i, da ne kažem ružnu reč, laprdalo Vučić. Priča priče kao da smo mi sisali veslo. Nek` ide nek priča te priča u svom Bugojnu. Ali neka nam ne soli pamet, čovek koji ni u šta ne veruje. Laže sebe i druge i hoće nama da nametne svoju ideologiju bezbožnu. Kako su to mitovi - pa svu istoriju sveta pokreću veliki mitovi, tj. velike istine koje je Platon nazvao mitovima jer su u stanju da pokrenu mase - tako je govorio vladika Atanasije.

Vučić mu to nije zaboravio. Iako mu je bilo mesto u Hramu Svetog Save, na sahrani patrijarha, u prvom redu, predsednik nije hteo da Atanasija Jevtića gleda dok drži "besedu"...

- Ako on ne veruje neka ostavi svoju neveru za sebe i za ono za šta zastupa, a ne da nameće jednom narodu! Jedan lažov i kukavica i bezobraznik. Ja sam ovde napisao u apelima, on je defetista, plasira narodu defetizam. Ne samo izdaju i predaju potpunu. "Nije naše sve na Kosovu", kaže on – a šta to nije naše na Kosovu, neka kaže. Laže kad tako kaže - bio je oštar vladika.

Ostao je upamćen i njegov govor na sahrani mitropolitu crnogorsko-porimorskom Amfilohiju...

- Možda me se sjetiš, nije bilo davno, stao si pred dijete srpsko pravoslavno. Ja u tebe gledam, Šiptar nam prijeti, a ti meni kažeš znaš li ko te brani… mene rukom grli Vladika najdraži i mantijom briše suze s moga lica, Kosovo će izdat samo kukavica - glasila je poruka koju je pročitao na sahrani Amfilohiju umirovljeni vladika Atanasije Jevtić.

Vučić samo na jedan način može da uvede vanredno stanje. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: direktno.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA