Najnovije

KAKVA GREŠKA PENTAGONA! Slučajno otkrili javnosti karakteristike novog bombardera (FOTO)

Američko vojno rukovodstvo nehotice je otkrilo tajne parametre perspektivnog strateškog bombardera B-21 Raider, pišu mediji.

B-21 (Foto: af.mil)

Fotografije koje prikazuju prototip privremenog skloništa za letelicu u razvoju objavile su vazduhoplovne snage Sjedinjenih Država. Na slikama koje su procurile na internetu možete videti prefabrikovanu strukturu koja će se koristiti za smeštaj aviona izvan vazdušnih baza. Stručnjaci u oblasti vazduhoplovne tehnologije analizirali su slike, saznavši neke detalje o tajnom američkom bombarderu.

Betonske ploče aerodroma i dimenzije obližnjih vozila pomogle su stručnjacima da izračunaju dužinu i širinu konstrukcije, a zatim i približne dimenzije samog vazduhoplova. Rezultati dobijeni od analitičara navode da će B-21 imati trup od 15 metara i raspon krila od 42 metra. Značajno je da je B-2 Spirit znatno veći od bombardera koji obećava.

Pentagon trenutno ne žuri da otkrije parametre letelice koja se razvija, pažljivo ih čuvajući u tajnosti. Stvarne fotografije aviona takođe nikada nisu objavljene, a na internetu možete samo naletjeti na rendere B-21. Poznato je da zaposleni u američkom odbrambenom preduzeću Northrop Grumman rade na stvaranju prototipa perspektivnog stelt bombardera u pogonu smeštenom u državi Kalifornija. Prvi put avion bi trebalo da poleti sledeće godine.

Koliko je američka vojska snažna, saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA