Najnovije

MIGRANTI ZALUTALI U MINSKO POLJE: Antiteroristička jedinica odmah reagovala! (VIDEO)

Pripadnici hrvatske antiterorističke jedinice izvukli su u petak deset ilegalnih migranata iz minski sumnjive šume u Blatu na području Saborskog u Hrvatskoj, nakon što je dan ranije jedan od njih nagazio na nepoznatu minu te poginuo. Još četvero migranata oko njega je ozleđeno.

Migranti. (Foto: Jutjub)

Odmah nakon dojave policajci su locirali smrtno stradalog migranta i jednog ozleđenog. Ostatak grupe udaljio se u nepoznatom smeru te su ih pretraživanjem terena u ranim večernjim satima locirali specijalci iz helikoptera na predelu Modruš i Lička Jasenica.

- Uslovi nisu dozvoljavali daljnje postupanje policije i sigurno izvlačenje migranata, odnosno njihovo spašavanje. Zato su ih policijski službenici putem razglasa iz helikoptera na engleskom jeziku upozorili da se nalaze u minski sumnjivom području te da ostanu na pozicijama do dolaska spasilačkog tima. Pirotehničari Antiterorističke jedinice Lučko odredili su najkraći put od sigurne zone do njih te danas, u ranim jutarnjim satima, započeli s pregledom terena i stvaranjem sigurnog koridora za izvlačenje kroz minski sumnjivo područje - potvrdili su u petak u karlovačkoj policijskoj upravi.

Nakon nekoliko sati rada te obezbeđenih i označenih 500 metara staze, deset osoba je spašeno te im je pružena lekarska pomoć. Jedna od osoba je u životnoj opasnosti.

Šok izjava šefa američkog vazduhoplovstva o snazi njihove vojske! Više o tome OVDE.

Izvor: jutarnji.hr

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA