Najnovije

RUSIJA NE ODUSTAJE OD SVOG NARODA: "I dalje ćemop pružati potrebnu pomoć i podršku sunarodnicima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici!"

Bivši predsednik Ukrajine Leonid Kravčuk i predstavnik Ukrajine u trilateralnoj grupi za Donbas neće moći da zastraši Rusiju izjavama o „radikalnim koracima“, te će se i dalje pružati podrška narodnim republikama Donbasa, rekao je za RIA Novosti Sergej Cekov, član Međunarodnog komiteta Saveta Federacije.

Vojnici u Donbasu. (Foto: ria.ru)

Ranije je šef kijevske delegacije trilateralne kontakt-grupe za Donbas Leonid Kravčuk zapretio Rusiji „radikalnim koracima“ ako se Rusija ne prizna kao strana u sukobu. Dodao je da ukrajinska strana neće dozvoliti Ruskoj Federaciji „da se ponaša kako hoće“.

"Rusija se ne može zastrašiti takvim izjavama i pretnjama. Nemamo konfuziju i strah. U bilo kojoj situaciji, bez obzira na to šta se dešava na međunarodnoj sceni i bez obzira koliko se agresivno ponašala Ukrajina, Rusija će i dalje pružati potrebnu pomoć i podršku sunarodnicima narodnih republika Donbasa i neće ih ostaviti na milost i nemilost ukrajinskim nacionalistima“, rekao je Cekov.

Prema njegovim rečima, Kravčuk je prestao da ispunjava ulogu „goluba mira“ koja mu je dodeljena, pretvarajući se u agresora i rušitelja.

"Počeo je kao rušitelj, stojeći na počecima raspada SSSR-a, a zatim je nastavio svoju ulogu prvog predsednika Ukrajine, kada je pokrenuo proces uništavanja i pljačke nekada uspešne zemlje. Kravčuk bi jednom trebalo da shvati da će se bilo kakve velike akcije protiv Donbasa završiti gubitkom teritorije za Ukrajinu ili čak dezintegracijom cele države“, rekao je senator.

Odnosi Moskve i Kijeva pogoršali su se u pozadini situacije u Donbasu. Ukrajinske vlasti su ranije više puta optuživale Rusiju za mešanje u unutrašnje stvari zemlje. U januaru 2015. godine Vrhovna Rada je usvojila izjavu u kojoj se Ruska Federacija naziva „zemljom agresorom“. Rusija negira optužbe ukrajinske strane i naziva ih neprihvatljivim. Moskva je više puta saopštila da nije strana unutrašnjeg ukrajinskog sukoba i da je zainteresovana da Kijev prevaziđe političku i ekonomsku krizu.

Šok izjava šefa američkog vazduhoplovstva o snazi njihove vojske! Više o tome OVDE.

Izvor: vostok.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA