Najnovije

Bašar al Asad i prva dama Sirije zaraženi korona virusom! Otkriveno u kakvom su stanju

Predsednik Sirije Bašar Asad i njegova supruga Asma zarazili su se virusom korona, saopštila je kancelarija sirijskog lidera. Predsednik i prva dama se dobro osećaju.

Asad (Foto: kremlin.ru)

Danas, u ponedeljak, sirijsko predsedništvo saopštilo je da su predsednik Bašar Al-Asad i njegova supruga zaraženi novim virusom korona, objašnjavajući da je njihovo stanje stabilno i da će nastaviti svoj posao tokom kućnog karantina, koji će trajati dve ili više nedelja.

- Nakon što su osetili blage simptome slične onima kod infekcije virusom kovid-19, predsednik Asad i gospođa Asma al-Asad sproveli su PCR test, a rezultat je pokazao da su zaraženi virusom, ali i da se dobro osećaju i da su u stabilnom stanju, a posao će nastaviti tokom kućnog karantina, koji će trajati dve ili tri nedelje - navodi se u saopštenju Predsedništva.

- Predsednik Asad i gospođa Asma, pošto žele sigurnost i dobrobit svih Sirijaca i svih naroda sveta od ovog virusa pozivaju sve Sirijce da nastave da poštuju mere predostrožnosti i preventivne mere što je više moguće - dodaje se u saopštenju.

- Predsednik Asad i gospođa Asma pozdravljaju svo medicinsko osoblje koje radi na prvim linijama kako bi se suprotstavili virusu i smanjili njegovo dejstvo.

Dnevni slučajevi zaraze od korone smanjili su se u Siriji u poslednjih mesec dana.

Ukrajinska vojska granatirala Donjeck. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Sputnik Arabic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA