Najnovije

KUCNUO JE ČAS, PORUKA JE JASNA: SAA žestoko tuče minobacačima, granate uzorale Al-Bab, to znači samo jedno (FOTO/ VIDEO)

Sirijska arapska vojska (SAA) granatirala je predgrađe grada Al-Baba u severnom delu Alepa, koji je pod kontrolom pro-turskih militanata.

Sirijska vojska (Foto: SANA)

Prema opozicionim izvorima, najmanje deset minobacačkih projektila koje je ispalio SAA palo je u sela Brata i ​​Dana blizu Al-Baba. U granatiranju je ubijen muškarac, a još jedan je ranjen. Izvori tvrde da su poginuli i ranjeni civili.

Ovo je bio drugi minobacački napad SAA koji je pogodio periferiju Al-Baba u poslednjih 48 sati. Prvi napad, koji se dogodio 6. marta ujutro, nije rezultirao gubicima.

Ovi napadi usledili su nakon velikog raketnog udara SAA i ruskih snaga na područja okupirana snagama koje podržava Turska u severnom Alepu. Napad je bio usmeren na trgovce naftom u blizini gradova Tarhin i Himran.

Prošlog meseca, nekoliko provladinih i opozicionih izvora izvestilo je da se sirijska vojska (SAA) priprema za pokretanje velike kopnene operacije za oslobađanje Al-Baba. Vojska je tokom poslednjih nekoliko nedelja rasporedila pojačanje južno od grada koji su okupirale pro-turske snage.

Turska vojska i njoj lojalni militanti zauzeli su grad Al-Bab nakon bitke sa ID pre više od tri godine. SAA je od tada nadgledala grad. Nedavna vojna dešavanja u severnom Alepu ukazuju na to da su se povećale šanse SAA i njegovih saveznika za kopneni napad na Al-Bab.

SAD neće odustati od pritiska na Srbiju po pitanju KiM. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Mediji
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA