Najnovije

RAŠA TUDEJ: Izraelski avioni u pratnji američkog bombardera B-52 u očiglednoj „demonstraciji sile“ Iranu! (VIDEO)

Dva američka bombardera B-52 izvela su prelet u pratnji izraelskih borbenih aviona u demonstraciji sile „presudne u održavanju bezbednosti izraelskog i bliskoistočnog neba“, saopštila je izraelska vojska.

Izraelski avion. (Foto: iaf.org.il)

Izraelski borbeni avioni F-15 pratili su američke bombardere tokom dela putovanja vazdušnim prostorom zemlje, potvrdile su Izraelske odbrambene snage u saopštenju, objavljujući nekoliko fotografija i video snimak vežbe.

Na ostalim delovima rute, američke strateške bombardere pratili su saudijski i katarski avioni, prema saošptenju Centralne komande američke vojske.

Prema podacima o praćenju leta, bombarderi su poleteli iz vazduhoplovne baze Minot u Severnoj Dakoti u drugoj takvoj vežbi pod upravom predsednika DŽoa Bajdena. Takvi letovi bili su uobičajeni i poslednjih meseci predsedovanja Donalda Trampa.

Baš kao i izraelska vojska, američka vojska takođe nije direktno spomenula Iran, ali je saopštila da je prelet izvršen da bi se „odvratila agresija“ i uverili saveznici u „posvećenost SAD-a bezbednosti u regionu“.

Usred neprekidno visokih tenzija u regionu, izraelski ministar odbrane Beni Ganc otvoreno je govorio o Tel Avivu koji neprestano ažurira svoje planove za potencijalni udar na iranske nuklearne objekte, te je čak i pokazao mapu potencijalnih ciljeva u nedavnom intervjuu za "Foks njuz", a koje je TV kanal odlučio da zamuti.

Kao odgovor Gancu, iranski ministar odbrane Amir Hatami upozorio je juče da će Teheran "sravniti Tel Aviv i Haifu sa zemljom" ako Izrael pokuša da napadne Islamsku Republiku.

Dodik aktivira Aneks 10 Dejtonskog sporazuma, sada je jasno čega su se toliko plašili! Više o tome OVDE.

Izvor: vostok.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA