Najnovije

BES GRAĐANA SE ISPLATIO: Vlast odustala od izgradnje ''Novog Sada na vodi'', ali nastavlja sa koruptivnim radnjama

Potpredsednik Narodne stranke Borislav Novaković izjavio je danas da su "bes i ogorčenje Novosađana" naterali vlast da delimično odustane od projekta "Novi Sad na vodi" i gradnje na Šodrošu i Kameničkoj Adi, ali da i dalje postoji namera da se taj "koruptivni posao" obavi na lokaciji Brodogradilišta, koje je kupila firma "Galens", bliska režimu.

Ribarsko ostrvo. Šodroš i brodogradilište (Foto: Google Earth printskrin)

"Brodogradilište im je najvažnije, jer su tu planirali da na osam hektara izgrade stambeno-poslovni kompleks, koji će činiti zgrade visine i do 20 spratova. Vlast ’Galensu’ Nebojše Petrića stalno pogoduje donošenjem novih regulacionih planova koji podižu nivo spratnosti, izgrađenost i kubaturu objekata, ali tek pošto ’Galens’ kupi neku lokaciju", rekao je Novaković televiziji N1.

Novaković je naveo da je akcija "Vidi, Gari, ne može" pokrenuta protiv "Novog Sada na vodi", jer su u javnosti dospele informacije o nameri investitora da uz odobrenje vlasti pomere nasip na Dunavu 500 metara u korito reke i tako dobiju 165 hektara građevinskog zemljišta, a da sve to bude opasano novim nasipom dužine četiri i po kilometara.

Povodom najave projekta gradnje novog mosta preko Dunava, koji je dodeljen kineskoj kompaniji CRBC, Novaković je rekao da je takođe reč o "koruptivnom projektu" i da su kineski investitori dobili još jedan unosan posao.

Za kakvo krivično delo će Vučić morati da odgovara, saznajte OVDE.

Izvor: FoNet

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA