Najnovije

SKANDAL U SEVILJI: Delegacija tzv. Kosova unela zastavu na stadion, obezbeđenje jurilo da je ukloni (VIDEO)

Španci nisu hteli da tzv. Kosovo večeras u Sevilji nastupi uz zastavu i himnu. UEFA i FIFA su ih naterali da to učine, ali su oni nekako smislili kreativna rešenja da to ne bude primećeno. Tako su tokom prenosa na španskoj televiziji isekli momenat u kojem se intonira himna ove tzv. države, a u prenosu nijednom neće biti izgovorena reč Kosovo, a skraćenica u uglu ekrana koja pokazuje rezultat napisana je malim slovima.

Skandal u Sevilji (Foto: Tviter)

Međutim, to problema je ipak došlo i to na „praznim“ tribinama. Iako publike nema i nije dozvoljena, predstavnici gostujuće delegacije uneli su zastavu samoproglašene zemlje u ložu stadiona. Špancima to ne da se nije dopalo, već su pozvali obezbeđenje da je ukloni!

Kako prenose albanski mediji, vođa navijačke grupe „Dardanci“, Luli Beriša je odbio da preda zastavu i ona je ostala u posedu gostujuće delegacije. Isti mediji ovaj incident ocenjuju kao sramotu za organizatora utakmice, Španiju.

Dešavanja na utakmici Španija – tzv. Kosovo su nastavak problema koji u evropskom fudbalu tinja mesecima, a kojem je prethodila prava predigra oko toga na koji način će gostujući tim biti dočekan. Ono što je dodatni pritisak na UEFA jeste da ni Grčka, ni Gruzija ne priznaju samoproglašenu zemlju, pa će biti zanimljivo videti njihove reakcije kada budu igrali međusobno.

"Afera Cvijan srušiće Vučićev režim". Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Telegraf

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA