Najnovije

TELENOR: United Grupa nastavlja sa medijskim pritiskom i neosnovanim tužbama

- United Grupa nastavlja da zloupotrebljava sopstvene medije i države institucije kako bi izvršila pritisak na pravna i regulatorna tela sa jasnim i očiglednim ciljem: da zadrži dominantan položaj i spreči ulazak nove, slobodne konkurencije  na tržište distribucije medijskih sadržaja u Srbiji - saopštili su iz Telenora.

Telenor (Foto: Promo)

Oni tvrde da je najnovija krivična prijava usmerena na prejudiciranje odluke Komisije za zaštitu konkurencije, jer ugovori još nisu pravosnažni, niti će stupiti na snagu dok Komisija ne donese odluku.

- Medijsku kampanju i sve legalne i ilegalne korake treba posmatrati u kontekstu činjenice da je United grupa dominantni pružalac usluga na tržištu distribucije medijskih sadržaja sa udelom od 45,5%, i da prava na sadržaje u svom vlasništvu neosnovano odbija da dodeli bilo kom drugom operatoru ili konkurentu. Nažalost, ovakvim pristupom United Grupe uskraćeni su jedino korisnici u Srbiji. Potpuno neosnovana prijava i s tim povezana današnja izjava za javnost predstavlja još jedno očito kršenje zakona od strane United grupe i  naša kompanija je primorana da u skladu sa tim adekvatno reaguje – stoji u saopštenju Telenora.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA