Najnovije

CRKVU PRETVORILI U SMETLIŠTE I TOALET ZA ALBANSKU ŠKOLU: Toliko o toleranciji (FOTO)

Iguman manastira Visoki Dečani Sava Janjić objavio je na svom Tviter nalogu slike crkve Svetog Jovana Preteče u Samodreži, koje svedoče da je ova svetinja pretvorena u smetlište i javni toalet za lokalnu albansku školu.

Otac Sava Janjić (Foto: Jutjub)

„Još jedna srpska pravoslavna crkva na Kosovu iz 1932. godine, sagrađena na istorijskoj lokaciji srpske srednjovekovne crkve, teško je oštećena od strane kosovsko-albanskih ekstremista tokom nereda 2004. godine”, napisao je iguman Sava Janjić.

„Od tada kosovske vlasti nikada nisu dozvolile njenu obnovu”, naveo je on i dodao da su lokalni kosovski Albanci crkvu u Samodrežu pretvorili u smetlište i javni toalet za lokalnu albansku školu.

„Toliko o verskoj i etničkoj toleranciji na Kosovu”, poručio je iguman Sava Janjić i istakao da međunarodno posredovanje u obnovi i zaštiti crkve do sada nije pomoglo, prenosi Tanjug.

Sava Janjić je podsetio i na uništeni pravoslavni manastir Dolac iz 14. veka, koji je do danas devastiran, kao i desetine drugih svetinja SPC na Kosovu, dok lokalni političari tvrde da je Kosovo „raj verske tolerancije”.

Kako je Grčka razbila iluzije Prištine, pročitajte OVDE.

Izvor: Politika

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA