Najnovije

GRCI RAZBILI ILUZIJE LAŽNE DRŽAVE: Oglasili se o priznavanju tzv. Kosova

Stav Grčke da ne priznaje nezavisnost Kosova je dobro poznat i ostaje nepromenjen, izjavio je ambasador Grčke u Srbiji Jorgos Đakofotakis za Tanjug.

Nema predaje (Foto: Jutjub)

On je tako pokomentarisao očekivanja analitičara spoljne politike Dejvida Filipsa i Danijela Servera da će Grčka promeniti stav i verovatno priznati (tzv.) Kosovo.

- U principu ne komentarišemo mišljenja analitičara, Grčki stav o nepriznavanju (tzv.) Kosova je dobro poznat i ostaje nepromenjen - navodi se u pisanom odgovoru Đakofotakis koji je Tanjugu prosledila njegova pres služba.

Flips i Danijel Server izjavili za su za RTV Dukađini da ne očekuju da će pet zemalja Evropske unije koje nisu priznale (tzv.) Kosovo promenti svoje stavove, osim Grčke.

- Grčka će vrlo verovatno priznati (tzv.) Kosovo. Zid koji je stvoren time što pet zemalja nije priznalo (tzv.) Kosovo uskoro će početi da se ruši, kada Grčka ili neka druga zemlja odluči da prizna (tzv.) Kosovo“, rekao je Filips.

Filips i Server takođe smatraju da bi stavove pet zemalja članica EU trebalo videti posle okončanja dijaloga Beograda i Prištine.

Vla­da Cr­ne Go­re u ra­su­lu, Mi­lo tr­lja ru­ke! Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA