Najnovije

MOSKVA JE REAGOVALA, SPREČILA JE NAPAD NA DONBAS! Ameri i Kijev u šoku, Rusija oslepila ukrajinske dronove i radare

Donbaske pozicije Oružanih snaga Ukrajine bile su meta moćnog „elektronskog udara" sa strane ruskih jedinica za radio-elektronsku borbu i ostale su bez GPS. Ovo je objavio kineski portal Sohu specijalizovan za vojna pitanja, geopolitiku i bezbednost.

Ilustracija (Foto: RIA)

Sohu tvrdi da je o „iznenadnoj erupciji ruskih sistema za radioelektronsku borbu" - odnosno, o gušenju signala na pozicijama koje u Donbasu drži ukrajinska vojna tehnika - izvestio OEBS.
       
Sohu naglašava da do gušenja protivničke vojne elektronike obično dolazi pred eskalaciju sukoba.

Eksperti Sohu su procenili da Rusija na ovaj način odvraća Ukrajinu od rata i podstiče ga da se vrati na „put" primene sporazuma iz Minska.

Ruski ratni izveštač Aleksandar Koc povodom pisanja Sohu rekao je i ovo:
       
- Krajnje je vreme da se uspostave direktne isporuke Donjeckoj i Luganskoj Republici iz Južne Osetije naprednih sistema naoružanja, uključujući PVO i sistema za elektronsko ratovanje. Južna Osetija je priznala nezavisnost donbaskih republika. Dakle, ona ima pravo da kao nezavisna država sarađuje u odbrambenoj sferi sa DNR i LNR. Uostalom, Amerikanci „Herkulesima" stalno doturaju nešto za rat.

Koc je precizirao  da je američki avion C-130 11. aprila stigao u Kijev iz Rige sa nepoznatim teretom. Leteći preko Letonije, Litvanije i Poljske, zaobilazeći Belorusiju. A da je 4. aprila, pre tačno nedelju dana, vojni transport američki vojni Boing C-17 sa vojnim teretom sleteo na aerodrom kod Lavova.

Podsetimo, ne tako davno Rusija je izvela elektronski napad na američki razarač Donald Kuk.

Tada se ispostavilo da je elektronika američkog broda „isključena", kao rezultat leta aviona ruskih vazduhoplovnih snaga, opremljenim sistemom za elektronsko ratovanje.
 
Kao rezultat toga, američki mornari su, uprkos desetinama projektila koji je nosio njihov razarač, bili potpuno bespomoćni i bez odbrane. 

Ova okolnost izvršila je tako snažan psihološki pritisak na Amerikance da je po dolasku u luku 27 članova posade odmah predalo dokumente za premeštaj. 

Vojska SAD nije spremna za rat sa Rusijom, ali predsednik nikoga ne sluša! Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA