Najnovije

DNR IMA DVA PUTA ZA REŠENJE KONFLIKTA: Kako izaći iz rata kao pobednik?

Oružani sukob može se rešiti na dva načina - mirnim i vojnim.

Donbas (Foto: RIA Novosti)

Predsednik DNR Denis Pušilin je ovo izjavio za radio stanicu „Govorit Moskva“. U slučaju izbijanja borbi u Donbasu, ukrajinske trupe će pretrpeti gubitke, rekao je on.

„Već smo više puta izjavili o svojim namerama da izađemo kao pobednici iz vojnog toka sukoba. Ostajemo čvrsti u činjenici da će se, ako Ukrajina započne velike vojne akcije, linija kontakta očigledno promeniti, ali ne u njihovu korist “.

Sukob sa ukrajinskim vlastima može se rešiti samo pregovorima, naglasio je Pušilin.

„Kao što znate, oružani sukob može se rešiti na dva načina - mirnim i vojnim. Ali jedini način da se to reši je diplomatski. Za ovo su potpisani sporazumi iz Minska. Čak i ako Ukrajina ne želi da ih ispuni, ona je na to obavezana, budući da ovaj dokument ima međunarodni status, odobrio ga je Savet bezbednosti UN.

Kijev verovatno neće zvanično najaviti povlačenje iz sporazuma iz Minska. To znači, prema našem mišljenju, države garanti mogu da procene nespremnost Kijeva da primeni Paket mera, a Ukrajina bi trebalo da snosi odgovornost za neispunjavanje svojih obaveza “.

U aprilu su vlasti DNR izvestile o granatiranju Donjecka od strane ukrajinske vojske. Od početka godine, eskalacija je ponovo započela u Donbasu, uprkos neodređenom prekidu prekida vatre, povećao se broj pogibija i ranjavanja na obe sukobljene strane.

Da li je Ukrajina zaista spremna za rat, saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA