Najnovije

ISLAMSKA DRŽAVA JAVLJA: Ubili smo dvojicu ruskih vojnika! Poginuli su u žestokoj borbi kod Sukne

ID tvrdi da su njeni borci ubili dvojicu operativaca ruskih specijalnih snaga tokom sukoba u centralnom delu Sirije. U izjavi agencije "Amak", grupa tvrdi da su dva operativca ubijena tokom neuspelog vazdušnog sletanja u predgrađu grada Sukna u istočnom Homsu.

Islamisti (Foto: Jutjub)

Jedinica operativaca spustila se iz helikoptera i upustila u žestoku bitku sa grupom terorista ID koji su u to vreme delovali na tom području. Prema "Amaku", bitka se završila ubistvom dvojice ruskih operativaca i ranjavanjem nekoliko drugih. Oštećen je i helikopter.

Sirijska opservatorija za ljudska prava (SOHR) sa sedištem u Londonu i mnogi drugi izvori izvestili su o seriji ruskih vazdušnih napada na ćelije ID u centralnoj Siriji u poslednjih 48 sati. Međutim, nisu pomenuti sukobi.

Ćelije ID u centralnom regionu pretrpele su velike gubitke u poslednjih nekoliko meseci kao rezultat operacija sirijskih provladinih snaga i ruskih vazduhoplovnih snaga. Tvrdnje terorističke grupe tek treba da se provere.

Ove tvrdnje možda nisu ništa drugo do propagandni trik. Ministarstvo odbrane Rusije, koje obično priznaje svoje ljudske gubitke u Siriji, tek treba da komentariše ove tvrdnje.

Kaćuše pogodile vazduhoplovnu bazu u kojoj su i Amerikanci! Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Mediji

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA