Najnovije

PROPUSTI REŽIMA NAPRAVILI SOCIJALNE SLUČAJEVE OD LJUDI: Razbacuju se pare stranim kompanijama

Srpska radikalna stranka (SRS) predložila je Vladi Srbije da "prekine sa bahatim razbacivanjem novca stranim kompanijama i da ta sredstva usmeri na zaštitu domaće privrede i zaposlenih u delatnostima koje su posebno ugrožene, koji sa zebnjom iščekuju otkaze i sa razlogom brinu kako će prehraniti porodicu i školovati decu".

Dinari (Foto: Jutjub)

Činjenica je da je prisustvo Kovida 19 već ostavilo ozbiljne posledice na srpsku privredu, a da nas tek čekaju masovni otkazi zaposlenih u granama privrede čiji je rad paralisan zbog mera koje su posledica tog virusa, navodi se u saopštenju SRS.

"Država mora učiniti sve da se od zaposlenih vrednih ljudi, propustima režima, ne prave socijalni slučajevi", ističu u SRS.

Kako se navodi zaposleni u ugostiteljstvu, turizmu i drugim sličnim delatnostima već su na ivici egzistencije.

"Pokušaji države da im pomogne preko poslodavaca nisu dali rezultate, pa je potrebno da država, uz odgovarajući program, direktno pomogne tim radnicima. Kada bi samo deo sredstava koja se daju strancima bio podeljen ovim ljudima, povećao bi se broj malih i srednjih preduzeća, što bi bila višestruka korist za državu i narod", ocenjuju u ovoj stranci.

Radikali predlažu da lokalne samouprave, koje su vlasnici poslovnih prostora u kojima se obavljaju delatnosti koje zbog Vladinih mera ne mogu da posluju, trajno otpišu naknadu zakupa za vreme trajanja mera, kao i da im se otpišu svi dugovi nagomilani u toku mera izazvanih kovidom 19.

Šta je Milošević otkrio Šešelju u Hagu, saznajte OVDE.

Izvor: FoNet

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA