Najnovije

ZBOG MIGRANATA ŠALJU VOJSKU NA GRANICU: Armija na međi sa Srbijom i Grčkom!

Odlukom predsednika Republike Severne Makedonije (RSM) Steve Pendarovskog, i armijske jedinice će zajedno sa graničnom policijom biti angažovane na obezbeđenju južnog i severnog dela graničnog pojsasa zbog „visokog rizika od povećeanog obima ulaska i tranzitiranja migranata“.

Vojska Severne Makedonije. (Foto: Ministarstvo odbrane RSM)

U saopštenju iz Kabineta predsednika države i vrhovnog komandanta oružanih snaga RSM navodi se da je akt donet na osnovama Odluke Vlade o kriznom stanju na delu teritorije RSM, zbog „visokog rizika od povećanog obima ulaska i tranzitiranja migranata preko teritorije države i zbog zaštite javnog zdravlja od ilegalne migracije u uslovima pandemije Kovid-19, kao i predloga Vlade za učešće dela pripadnika Armije u rešavanju kriznog stanja“.

Prema Odluci Vlade premijera Zorana Zaeva krizno stanje u Severnoj Makedoniji „traje najviše 30 dana, počev od 1. aprila 2021. godine.

Vlada RSM u pomenutoj odluci ujedno preporučuje Glavnom štabu pri Centru za upravljanje krizama odmah da započne sa pripremom akcionog plana za prevenciju i rešavanje situacije na područjima južne (prema Grčkoj) i severne (prema Srbiji) granice RSM, kao i celovit pregled o raspoloživim ljudskim i materijalno – tehničkim resursima i planu koordinisanog dejstvovanja, a MUP, Ministarstvo odbrane, Armija RSM, Ministarstvo za rad i socijalnu politiku, Ministarstvo za zdravstvo, Centar za upravljanje krizama i Direkcija za zaštitu i spašavanje, sa svim ostalim pozvanim državnim institucijama, da sve svoje raspoložive kapacitete i resurse stave u funkciju rešavanja kriznog stanja“

Šta sve može perspektivni avijacioni kompleks dugog dometa-PAK DA! Više o tome OVDE.

Izvor: Večernje Novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA