Najnovije

ANTISRPSKO DIVLJANJE U SRBIJI: Palili i cepali srpsku zastavu i bacili venac sa spomenika žrtvama (VIDEO)

Juče je u Novom sadu održan skup pod nazivom ''Novi Sad protiv fašizma'', čiji su učesnici napravili incident na spomen obeležju stradalima od mađarskih fašista.

''Antifašisti'' (Foto: Jutjub)

Skup je bio organizovan kao protest zbog prebijanja novinara Daška Milinovića. Protestu su se priključili i predstavnici Lige socijaldemokrata Vojvodine, Demokratske stranke, Stranke slobode i pravde i Narodne stranke.

Na kraju mitinga, okupljeni su krenuli u šetnju do Keja žrtava racije, gde su mađarski fašistički okupatori 1942. godine ubili veliki broj Srba, Jevreja i Roma. Upravo na tom mestu se dogodio incident.

Dvojica učesnika skupa su se popela do spomenika žrtvama racije, i jedan od njih je pokušao da zapali papirnu zastavu Srbije, ali pošto mu to nije krenulo za rukom, on ju je pocepao i dobio aplauz od prisutnih. Odmah nakon toga se Daško Milinović takođe popeo do spomenika i bacio u stranu venac sa lentom u boji srpske zastave u stranu. Taj venac je bio postavljen tokom obeležavanja Dana žrtava racije.

Bio jeorganizovan i kontraskup, koji je policija razdvojila od grupe '’antifašista'’.

Među političarima, prvi je Đurađ Jakšić, predsednik gradskog odbora Srpske radikalne stranke, javno osudio incident sa cepanjem zastave i bacanjem venca posvećenog srpskim i drugim žrtvama u Novosadskoj raciji.

Postoji li rešenje za rešavanje crnogorskog duga, saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA