Najnovije

ĐILAS: Evroparlamentarci naneli udarac dijalogu i pre početka

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas nezadovoljan je pismom posrednika u međustranačkom dijalogu iz Evropskog parlamenta, jer su, kaže, njime naneli ozbiljan udarac tom procesu i pre nego što je počeo, i poručujući da je bolje da ga ni ne počinju, ako mu pristupaju sa idejom da se dogovore samo kozmetičke izmene.

Dragan Đilas (Foto: Jutjub)

Đilasu smeta što se u tekstu kojim najavljuju početak sastanaka sa parlamentarnim strankama u okviru međustranačkog dijaloga, kako kaže, veliča uloga srpskog parlamenta u kome, navodi, nema opozicije, a kako tvrde, opozicioni političari, ali i profesori, glumci, novinari, sudije, NVO sektor... „nazivaju fašistima, izdajnicima, lopovima”, a slično se, kaže, govori i o poslanicima EP.

Zamera im i što se u tekstu, prema njegovim rečima, veliča uloga Ivice Dačića, „predsednika takvog parlamenta”, kao i rezultati iz dijaloga 2019. godine koji Đilas naziva „lažnim”, tvrdeći da nijedan rezultat tim razgovorima nije postignut, prenosi Tanjug.

Đilas u pisanoj izjavi navodi i da odgovornost za uspeh dijaloga nikako ne može biti podjednako na vlasti i opoziciji, već da on zavisi od toga da li će „Vučić prihvatiti da poštuje zakon ili će nastaviti da ga krši”.

On je dodao i da su i do njega došle informacije da pojedini predstavnici zemalja EU govore kako opozicija hoće na izbore i samo joj treba neki minimalni ustupak kroz dijalog da bi opravdala takvu odluku, što, tvrdi, nije tačno, jer SSP, kaže, na „izborima koji nisu izbori” neće učestvovati.

Dijalog je, kaže, i poslednja šansa da se kroz dogovor o poštovanju zakona smanje tenzije u društvu i izbegne izlivanje narodnog nezadovoljstva na ulice, scenarija kojem se SSP protivi, jer, kaže, nosi opasnosti i potencijalne žrtve.

O antisrpskom divljanju u Novom Sadu pročitajte OVDE.

Izvor: Politika

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA