Najnovije

NISU ZNALI ŠTA IH JE SNAŠLO! Ruske snage poslale bombardere na baze džihadista!

Militanti su stvorili kamufliranu bazu severoistočno od sirijske Palmire, gde su formirane grupe za terorističke napade i napravljene eksplozivne naprave. Avioni Ruskih vazduhoplovnih snaga pogodili su ove ciljeve, rekao je u ponedeljak kontraadmiral Aleksandar Karpov, zamenik šefa Ruskog centra za pomirenje zaraćenih strana u Siriji.

Ruskio avioni. (Foto: Pravda)

Tokom brifinga za novinare, primetio je da su ruske snage dobile informaciju da su „militanti postavili kamufliranu bazu severoistočno od Palmire, gde su formirane borbene grupe za slanje i izvođenje terorističkih napada u raznim regionima zemlje, kao i proizvodnju improvizovanih postavljene eksplozivne naprave “.

Karpov je dodao da su nakon potvrde lokacije ovih objekata ruski vazdušno-kosmičke snage na njih nanele vazdušne udare.

„Kao rezultat ... uništena su dva skloništa, do 200 militanata, 24 pikapa sa teškim mitraljezima, kao i oko 500 kilograma municije i komponenata za izradu improvizovanih eksplozivnih naprava“, rekao je Karpov.

Prema njegovim rečima, „ilegalne oružane grupe planirale su terorističke napade i napade na vladine agencije u velikim gradovima kako bi destabilizovale situaciju u zemlji uoči predsedničkih izbora“, zakazanih za 26. maj.

Teroristi se obučavaju u kampovima za obuku militanata, koji se nalaze „na teritorijama koje ne kontrolišu sirijske vlasti, uključujući u zoni At-Tanf, koju kontrolišu američke oružane snage“.

Češki premijer udara na ruskog predsednika, poručio da ne želi ni Sputnjik Ve! Više o tome OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA