Najnovije

DA LI ĆE PUTIN IĆI U DONBAS DA SE SRETNE SA ZELENSKIM? Kremlj dao odgovor Ukrajini

Predlog ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog da održi sastanak sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom u Donbasu je besmislen i nije ništa drugo do izjava dobrog glumca, rekao je danas prvi zamenik predsednika Odbora za spoljne poslove Saveta Federacije Vladimir DŽabarov.

VGladimir Zelenski (Foto: Jutjub)

„Ovo je primedba dobrog glumca jer je poruka besmislena”, kazao je on za TASS.

„On predlaže sastanak u ukrajinskom Donbasu; zašto bi, pobogu, naš predsednik trebalo da se sastane sa njim u Donbasu, koji Zelenski ni ne kontroliše”, istakao je DŽabarov.

Prema njegovim rečima, Donbas se teško može nazvati ukrajinskom teritorijom, jer samoproglašene Luganska i Donjecka Narodna Republika već dugo saopštavaju da ne priznaju vlast Kijeva.

„Drugo, o čemu bi se moglo razgovarati sa njim nakon što je u osnovi pokrenuo nove sukobe na granici - Rusija nije strana u sukobu. Neka se sastane sa liderima nepriznatih republika, koje su ljudi iz Donbasa zapravo priznali. Neka odrede sudbinu regiona s njima”, izjavio je DŽabarov.

On je naveo da veruje da je Zelenski samo pokušao da privuče pažnju javnosti i preuzme inicijativu uoči današnjeg obraćanja naciji ruskog predsednika Vladimira Putina.

„Ovo je u svakom slučaju smešno, mislim da niko osim Zelenskog neće primetiti ovu izjavu”, naglasio je DŽabarov, prenosi Tanjug.

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski pozvao je u video-poruci predsednika Rusije Vladimira Putina da se sastanu bilo gde u Donbasu.

Zelenski je naveo da je na zasedanju političkih savetnika „normandijske četvorke” 19. aprila razmatrano obnavljanje režima potpunog prekida vatre i predložen sastanak na kontakt liniji kako bi se situacija što bolje razjasnila.

Zašto Rusija održava barut suvim, saznajte OVDE.

Izvor: Politika

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA