Najnovije

BEOGRAD DOBIJA BISTU SI ĐINPINGA? Zahtev predat Vučiću! (FOTO)

Nova komunistička partija Jugoslavije (NKPJ) i Savez komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) istakli su u svom novom saopštenju da su predali zvanični zahtev predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću da Beograd dobije bistu predsednika NR Kine Si Đinpinga.

NKPJ i SKOJ zahtevaju postavljanje biste predsedniku Kine Si Đinpingu. (Foto: Pravda)

- Postavljanjem biste Si Đinpingu naša zemlja bi se na dostojan i simboličan način odužila narodu NR Kine i njihovom lideru, na velikoj pomoći i doprinosu u borbi sa koronavirusom u Srbiji – piše u saopštenju.

Oni u saopštenju navode da bi najbolje bilo da bista predsedniku NR Kine bude postavljena u Parku prijateljstva na Novom Beogradu, nedaleko od ambasade Kine koja je bombardovana 1999. godine.

Saopštili su da je razlog njihove inicijative za podizanje biste predsedniku Kine je taj što je ova prijateljske zemlja od početka epidemije bila uz Srbiju kao i da je NR Kina je poslala delegaciju lekara na samom početku epidemije u Srbiju, a iz socijalističke Kine nabavljene su i dve trećine vakcina protiv korona virusa kojima su vakcinisani građani Srbije.

- Na taj način, narod Srbije trebalo bi da se zahvali narodu Kine i drugu Si Đinpingu. Velika većina naroda u Srbiji u Si Đinpingu i Komunističkoj partiji Kine, koja ove godine obeležava veliki jubilej, 100 godina od osnivanja, vidi kao svoje iskrene prijatelje.
Podsećamo da je Kina stavila veto u Savetu bezbednosti Ujedinih nacija kada je NATO otpočeo zločinačku agresiju na našu zemlje, a takođe socijalistička Kina ne priznaje lažnu državu Kosovo. Dok su nas drugi gađali osiromašenim uranijumom, i danas posle 22 godine i dalje smatraju to opravdanim, Kina nam je uvek samo pomagala i branila naše interese. – stoji u saopštenju.

Istakli su i da su Kinezi bili najbrojniji inostrani gosti u Srbiji pre epidemije, a bista će samo proširiti interesovanje građana ove prijateljske zemlje za posetu Srbiji. 

- NKPJ i SKOJ su predali pismo i Vladi Republike Srbije i gradonačelniku Beograda sa istim zahtevom. NKPJ i SKOJ smtraju da na ovaj način, naša zemlja će se odužiti dostojanstveno i simbolično činom zahvalnosti, kako se nikada ne bi zaboravili pravi prijatelji. – zaključili su u saopštenju NKPJ i SKOJ. 

Ceo Baltik stao uz Češku: Još tri nove države proteruju ruske diplomate! Više o tome OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA