Najnovije

POKRENUT RUSKI RULET! Ratni brodovi zatvaraju Crno more!

Rusija od večeras zatvara pristup određenim regijama Crnog mora za strane vojne brodove i državna plovila, navodi se u biltenu Uprave za plovidbu i okeanografiju Ministarstva odbrane Rusije.

Ruska mornarica. (Foto: Jutjub)

Ograničenje će biti na snazi od 21.00 časova 24. aprila do 21.00 časova 31. oktobra ove godine.

U tom vremenskom periodu biće zatvorene tri regije Crnog mora - deo vodenog područja duž obale između Sevastopolja i Gurzufa, rejon kod obale poluostrva Kerč na potezu prirodnog rezervata Opukski i manje područje kod zapadnog dela Krima.

Kako ističe Ministarstvo odbrane Rusije, sve te zone se nalaze u teritorijalnim vodama Rusije i njihovo zatvaranje neće ometati plovidbu kroz Kerčki moreuz.

Odluka Rusije izazvala je negodovanje u Kijevu i zapadnim zemljama. Ukrajinski MIP izrazio je Moskvi protest, a NATO je pozvao Rusiju da obezbedi slobodu plovidbe i omogući pristup ukrajinskim lukama.

Podsetimo, ruski vojnicisu 22. aprila održali međurodovske vojne vežbe na poligonu „Opuk“ na Krimu u okviru iznenadne provere borbene gotovosti. Brodovi Crnomorske flote i deo snaga Kaspijske flotile Južnog vojnog okruga su izašli u morski region gde se vežbe održavaju, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Kako je ranije najavljeno, Rusija je od 20. do 24. aprila uvela privremeno ograničenje za letove iznad dela Krima i Crnog mora, a od 24. aprila do 31. oktobra zatvorila je prolaz kroz svoje teritorijalne vode za strane vojne brodove i druga državna plovila u nekoliko regiona Crnog mora.

Ko osvoji ovaj grad postaje pobednik krvavog rata! Više o tome OVDE.

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA