Najnovije

PUTIN JE PRIZNAO DNR I LNR I IZAŠAO JE IZ MINSKIH SPORAZUMA: Nije mogao da napravi lapsus

Reči ruskog predsednika Vladimira Putina da bi Ukrajina trebalo da pregovara sa predstavnicima LPR i DPR radi rešavanja situacije u Donbasu izjava su o povlačenju Rusije iz sporazuma iz Minska, izjavio je potpredsednik ukrajinske vlade i ministar za privremeno okupirane teritorije Ukrajine Aleksej Reznikov.

Vladimir Putin (Foto: RIA Novosti)

Reznikov je naglasio da prema međunarodnom pravu predsednik, premijer i ministar spoljnih poslova mogu davati zvanične izjave u ime države.

„Upravo smo čuli sa usana predsednika Ruske Federacije zvanično priznanje dve kvazi kreacije sa okupacionim režimima sa odgovarajućim skraćenicama LNR i DNR. Ovo je u stvari povlačenje iz Minskih sporazuma, jer Minski sporazumi ne sadrže takve pojmove LNR i DNR, postoji ORDLO Ukrajine (posebni rejoni Donjecke i Luganske oblasti – prim. red.)“, primetio je Reznikov.

Istovremeno, priznaje da je Putin mogao da napravi lapsus.

„Predsednik Putin je ili napravio lapsus, slučajno je rekao ove dve skraćenice (u stvari tako misli, ali mogao je da pogreši) ili oni već imaju plan'’, rekao je Reznikov.

Prema njegovim rečima, šef ruske delegacije trilateralne kontakt grupe za rešavanje situacije u Donbasu Boris Grizlov i zamenik šefa predsedničke administracije Ruske Federacije Dmitrij Kozak kažu „ORDLO Ukrajina“.

„Želim da čujem sledeće srede kako nazivaju ove teritorije. Ako počnu da ih nazivaju, to znači da se njihov narativ promenio“, zaključio je ukrajinski ministar.

O pregovorima između EU i Rusije o razoružanju pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA