Najnovije

KO JE IZ VRHA SISTEMA BANDI VELJE NEVOLJE DAVAO PODRŠKU? Funkcioner SNS postavio pitanje u vezi sa najnovijim informacijama o klanu Belivuka!

Visoki funkcioner SNS Vladimir Đukanović oglasio se povodom najnovijih saznanja nakon pretresa vikendice Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja u Ritopeku.

Hapšenje Veljka Belivuka. (Foto: Jutjub)

- Priznajem, šokiran sam snimcima zaplenjenog naoružanja u kući koju su koristili članovi grupe Veljka Belivuka. Na snimcima se mogu videti snajperi, automatske puške, trombloni, usmeravajući ekspoloziv, raspraskavajuće mine... Uz obilje pištolja, metaka, prigušivača, to je zaista jedan ozbiljan arsenal kojim ni daleko ozbiljnije vojne i policijske formacije nisu naoružane.

Postavlja se pitanje - šta će toj grupi takvo naoružanje? Šta su sve mogli da učine sa tim arsenalom? Nemam nikakvu dilemu da tako nešto nisu mogli da nabavljaju, a da nisu unutar sistema imali ozbiljnu logistiku. Da ne govorim o tome da je u sistemu bezbednosti očito onaj ko je bio zadužen da sprečava ovakve pojave žmurio svesno na oba oka.

E, sad, zašto je neko ovoj bandi davao takvu vrstu podrške i da li su oni bili ozbiljna paravojna formacija koja je trebalo da bude iskorišćena u svrhu nekakvog nasilnog političkog prevrata, nadam se da će istraga to utvrditi. 

O pronađenim tajnim sobama, prolazima, pa i mašini za mlevenje mesa i kostiju izlišno je pisati - zaključuje Đukanović.

Šta će biti sa vraćanjem obaveznog vojnog roka? Više o tome OVDE.

Izvor: Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA