Najnovije

USTAŠKO "KONAČNO REŠENJE" ŠEST MESECI PRE NACISTIČKOG: U Londonu održana konferencija o genocidu nad Srbima u NDH!

Povodom 80 godina od uspostavljnja Nezavisne države Hrvatske (NDH) i Dana proboja jasenovačkih zatvorenika u Londonu je održana međunarodna online konferencija o genocidu nad Srbima, Jerejima i Romima u NDH tokom Drugog svetskog rata.

Ustaše. (Foto: Jutjub)

Na konferenciji, u organizaciji Fondacije za sećanje na Jasenovac i Holokaust, učestvovao je ekspert za Aušvic i sudski veštak prof. dr Gideon Grajf koji je govorio o sličnostima i razlikama Aušvica i Jasenovca ukazujući da je ''ustaško konačno rešenje'' počelo šest meseci pre ''nacističkog konačnog rešenja", 28.aprila u Gudovcu kod Bjelovara.

Direktorka Fondacije Dragana Tomašević govorila je o stradanjima u selima Šargovac, Drakulić, Motike, Rudnik Rakovac i osnovnoj školi u Šargovcu u kojima je ubijeno 2.370 starih i žena, a među njima i 551 dete.

Šef predstavništva Republike Srpske u Vašingtonu Obrad Kesić podsetio je da je Narodna skupština RS 2016.godine usvojila Deklaraciju o genocidu nad Srbima u NDH tokom Drugog svetskog rata.

On je rekao da se jasenovačka arhiva čuva u Muzeju Holokausta u Vašingtonu, a da ju je srpska vojska tokom rata devedesetih spasila od uništenja i godinama je cuvana na razlicitim lokacijama.

U saopštenju Fondacije podseća se da je 23. i 24. aprila u SAD prikazan dokumentarni film ''Zaboravljeni genocidi- greh tišine’" u kojem se, kako se navodi, pravi paralela između genocida nad Jermenima i nad Srbima.

Putin sa samo dve reči doveo zapad do histerije! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA