Najnovije

OVA KAP PRELIVA ČAŠU: Ubijeno dete u Donbasu

Ukrajinske snage su iz drona ispustile bombu na naseljeno mesto Aleksandrovskoje u DNR, koja je ubila šestogodišnjeg dečaka, saopštila je Narodna milicija DNR, prenose lokalni mediji.

Donbas (Foto: jutjub)

'’U tom trenutku u dvorištu su bila dva civila. Kao rezultat kriminalnih radnji ukrajinskih militanata, dete rođeno 2016. godine je ubijeno, a lokalna stanovnica, rođena 1954. godine, zadobila je rane stepena težine, prebačena je u bolnicu, gde joj obezbeđena sva neophodna medicinska nega'’, navedeno je u saopštenju NM DNR.

Ratni reporter i vojni stručnjak iz projekta WarGonzo je takođe komentarisao ovaj događaj.

„Dete je imalo 6 godina. Eksplozivna naprava bačena je sa drona Oružanih snaga Ukrajine. Najverovatnije govorimo o izgradnji zanatske proizvodnje, koju Ukrajinci aktivno koriste poslednjih par godina.

Međutim, bez obzira na kvalitet drona, očigledno je da bilo kojim takvim napadom upravlja operator, na osnovu slike primljene sa drona u onlajn režimu.

Nemoguće je pomešati šestogodišnje dete sa vojnikom, čak i sa siromašnom optikom. To sugeriše da su oficiri Oružanih snaga Ukrajine namerno naredili ubijanje dece “.

Kakvo se novo krvoproliće sprema, saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA