Najnovije

PRIŠTINSKI ANALITIČARI: "Kurti je terorisao celo Kosovo!"

Politički analitičar Leon Duhanaj kaže da je tzv. Kosovu potrebna stabilna, sposobna i odgovorna Vlada.

Aljbin Kurti. (Foto: Jutjub)

Koja bi, kako navodi, bila u stanju da odgovori i prevaziđe brojne izazove u kojima se zemlja trenutno nalazi.

On dodaje da Aljbin Kurti nije model političara koji je u stanju da Kosovo izvuče iz krize, već je kako kaže reč o populisti, koji želi da propagira političku moć.

"Pokret Samoopredeljenje, odnosno njegov lider Aljbin Kurti od osnivanja stranke nije pokazivao državotvorne performanse. NJihovo zalaganje je bilo krajnje destruktivno i protiv bilo kog duha saradnje", kaže Duhanaj.

On smatra da je Aljbin Kurti glavni krivac za prošlogodišnji raspad koalicije sa Demokratskim savezom Kosova, koji je uspeo da ubedi građane da je on žrtva. Prema rečima Duhanaja, Kurti sada nastoji da potčini opoziciju koju uslovljava novim izborima.

"Sada namerava da iskoristi svoju političku moć, bilo da pokori opozicione stranke ili im preti novim izborima. Za Kurtija izbori nisu ništa drugo do sportski čin. Ne plaši se čak ni da bi mogao da izgubi na izborima, jer njegova aktivnost nije zasnovana na bilo kojoj viziji izgradnje države, već na uništavanju. U tom kontekstu, on nema problema sa provociranjem novih izbora, jer se za njega ništa ne menja", ističe Duhanaj.

Reforma Zakona o izborima nije neophodna u ovom trenutku, podvlači Duhanaj koji istovremeno navodi da ima dovoljno vremena da se u narednom periodu razmatra ovo pitanje.

"Gospodin Kurti je pre samo dva dana, normalan radni dan iskoristio za celodnevnu zabavu u Grmiji, ali sinoć je terorisao celo Kosovo izmenama zakona koje nisu hitne, jer će u normalnim uslovima doći u prvi plan posle četri godine. Još gore, ovaj zakon namerava da promeni kršenje pravila, parlamentarnih procedura i demokratskih principa. Na nesreću Kurti misli da ljudi pasu travu i nisu u stanju da pročitaju njegove namere, ali one će se prepoznati vremenom, velika je nesreća što Kosovo i njegovi građani zbog toga pate svaki dan sve više i više", zaključuje Duhanaj.

Moskva potvrdila, važan sporazum sa Vašingtonom produžen! Više o tome OVDE.

Izvor: Kosovo onlajn

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA