Najnovije

INDIJA PRED SLOMOM! Danas još jezivije brojke, vlasti u Delhiju naredile seču drveća u gradskim parkovima za potpalu na lomačama

Indija je danas ponovo oborila crni dnevni rekord u broju obolelih od korona virusa, koji je ujedno i negativan svetski rekord - zabeležena su 386.452 slučaja, dok je umrlo 3.498 ljudi, pokazali su podaci ministarstva zdravlja.

Lomače u Indiji (Foto: Jutjub)

Indija je od februara zabeležila 7,7 miliona slučajeva, kada je drugi talas pandemije kovid-19 uhvatio zalet, pokazuje statistika Rojtersa.

U poređenju sa tom brojkom od februara, Indiji je pre toga trebalo šest meseci da dođe do 7,7 miliona slučaja. Ukupan broj obolelih u Indiji od početka pandemije korona virusa je blizu 19 miliona, pokazuju podaci sajta worldometers.info.
U glavnom gradu, NJu Delhiju, prisiljeni su da grade improvizirane pogrebne lomače jer gradu ponestaje prostora za kremiranje mrtvih, javlja BBC.

Osoblje krematorija radi danonoćno, a ljudi moraju satima da čekaju kako bi pokojnika kremirali ili pokopali. Međutim, zbog velikog broj mrtvih tela su počeli da spaljuju u improviziranim krematorijima u parkovima, parkiralištima i drugim otvorenim prostorima, gde po celi dan gore u redovima pogrebnih lomača.

U Delhiju su vlasti naložile seču drveća u gradskim parkovima kako bi se koristilo za potpalu na pogrebnim lomačama. Rođaci poginulih takođe su zamoljeni da pomognu u kremaciji gomilanjem drva i pomaganjem u drugim ritualima.

Indija je u samo nekoliko dana zabeležila više od milion slučajeva kovida-19.  Nedostaju ambulantu, medicinski kiseonik, kreveti za intenzivnu njegu i lekovi, a poslednjih dana iz Rusije, SAD, UN počela je da stiže pomoć.

Izvor: Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA