Najnovije

AMERIČKI STRUČNJAK: Ovo oružje će Rusiji doneti pobedu u ratu protiv Ukrajine

Kolumnista američkog časopisa The National Interest Mark Episkopos naveo je pet vrsta oružja u ruskoj vojsci koje će obezbediti pobedu Moskve ako izbije rat sa Ukrajinom.

Ruski vojnik (Foto: Ministarstvo odbrane Rusije)

Prema autoru članka, eskalacija sukoba na jugoistoku Ukrajine mogla bi da dovede do rata sa Rusijom. Primetio je da ruska vojska ima primetnu nadmoć u vazduhu i u pogledu PRO, što će stvoriti velike poteškoće za Oružane snage Ukrajine.

Episkopos veruje da Kijev neće moći da savlada ruski sistem protivraketne odbrane zbog činjenice da Oružanim snagama Ukrajine nedostaje tajnost.

On je podsetio na sistem PVO S-400 Trijumf koji je lociran na Krimu, koji može da predstavljapretnju vojnim objektima na istoku i centralnom delu Ukrajine. Ovaj ruski sistem sposoban je da pogađa letelice, dronove i rakete u radijusu od 400 kilometara.

Sledeća stavka na spisku su lovci Su-35S opremljeni raketama vazduh-zemlja i navođenim bombama. Stručnjak je primetio da ukrajinska avijacija neće moći da se odupre Rusiji zbog sopstvene zaostalosti i dotrajalosti, kao i brojčane nadmoći ruskih vazduhoplovnih snaga.

U slučaju neprijateljstava na kopnu, Rusija će koristiti borbena vozila BMP-3M, siguran je Episkopos.

Veruje da će se bitke odvijati u urbanim sredinama, a laka i pokretna borbena vozila pešadije imaće značajne prednosti u odnosu na tenkove.

Istovremeno, tenkovi, posebno T-90M, takođe će doprineti pobedi u hipotetičkom ratu.

Dokaz da uskoro počinje rat možete pogledati OVDE.

Izvor: Pravda

Stručnjak je napisao da je Rusija lider u svetu po broju tenkova u službi. Istovremeno je ocenio da ne treba zanemariti ukrajinski tenk T-84 „Oplot“, ali je ipak naglasio da oni verovatno neće biti dovoljni za efikasnu borbu.

Peta na listi bile su ruske samohodne haubice 2S19 Msta-S, opremljene naprednom tehnologijom nišanja i sposobne za ispaljivanje do osam metaka u minuti.

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA