Najnovije

"Vučić je neznalica, govori laži i gluposti!" (VIDEO)

Lider pokreta LJubav, Vera, Nada Nemanja Šarović nazvao je predsednika Srbije Aleksandra Vučića neznalicom, jer je izjavio "laž i glupost da zaduživanje u iznosu od 2,3 mlrd € uz povećanje BDP-a u istom iznosu neće povećati stopu javnog duga u odnosu na BDP."

Aleksandar Vučić. (Foto: Jutjub)

- Predsednik, neznalica! Eventualni rast BDP-a za 2,3 milijarde €, ne znači da će u budžetu biti dodatne 2,3 mlrd€ za investicije. Još je veća laž i glupost da zaduživanje u iznosu od 2,3 mlrd € uz povećanje BDP-a u istom iznosu neće povećati stopu javnog duga u odnosu na BDP - napisao je Šarović na Tviteru komentarišući Vučićevu izjavu da rast BDP od 5% (2,3 milijarde evra) znači da taj novac može da se "baci", odnosno uloži u projekte, a da neće porasti stopa javnog duga.

- 5% rasta, to je ljudi, to je 2,3 milijarde, 2,4 milijarde na godišnjem nivou. To znači da možete 2 milijarde i 300/400 (miliona) da se pogrešno izrazim da bacite, ali ne u bunar. Da bacite u dobre projekte, u infrastrukturu i da vam se to ne vidi, zato što vam neće porasti stopa javnog duga u odnosu na bruto domaći proizvod. I tako zemlju gurate napred, i tako zemlja stalno ide napred, a javne finansije pod potpunom kontrolom - glasi Vučićrva sporna izjava.

Medojević očitao lekciju Milu Đukanoviću! Više o tome OVDE.

Izvor: direktno.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA