Najnovije

"PROTIV VLADE RADI NAJVIŠE KRIVOKAPIĆ!" Mandić žestoko osudio pokušaj smene ministra Leposavića

Demokratski front (DF) neće podržati razrešenje ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića, potvrdio je danas predsednik Nove srpske demokratije (NSD) i jedan od lidera tog saveza Andrija Mandić.

Andrija Mandić. (Foto: Jutjub)

Premijer Zdravko Krivokapić rekao je ranije danas da je pokrenuo opoziv ministra Leposavića i to u danu kada je počelo potpisivanje peticije za smenu mistra pravde, koju je pokrenulo više opozicionih stranaka i pokreta, a zbog njegove izjave o Srebrenici.

- Demokratski front je podržao vladu 4. decembra. Ta vlada je imala našu podršku. Demokratski front će slediti volju glasača. Mislimo da nije dobro da se raspravlja između ministra Leposavića i premijera - istakao je Mandić na konferenciji za medije u Skupštini nakon sastanka lidera parlamentarne većine.

On je kazao da su čvrsto odlučili da urade ono što su od njih tražili glasači.

- Smenjen je totalitarni režim. Crnu Goru je zadesila politička kriza, toga ima i u Vladi. Mi, partije parlmentarne većine, smo odlučili da to rešimo. Imaćemo velo brzo novi sastanak na kojem ćemo imati konkretne predoge. Danas je bila dobra atmosfera, jedna saradnja koja obećava da će se pretočiti u konkretne predloge. Raspravljali smo o temama demontiranja režima - istakao je Mandić.

Jedan od lidera Demokratskog fronta je rekao i da mnogi iz bivšeg režima i dalje urušavaju sistem.

- Obećevamo im da se nećemo vraćati u prošlost bez obzira na izazove i probleme - rekao je Mandić.

Predsednik Demokratske narodne partije (DNP) i jedan od lidera DF Milan Knežević rekao je da protiv vlade radi najviše premijer Zdravko Krivokapić.

- On je doveo Vladu u krizu. Meni je veoma simptomatično da se sve dešava pod aktivnostima partiotskih snaga. Bolje je da je Krivokapić smenio one ministre koji su glasali za DPS - rekao je Knežević.

Rusija se vraća u pregovore o Kosovu! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA