Najnovije

"ODGOVOR RUSIJE ĆE BITI ŽESTOK!" Ukrajina provocira sukob i pokušava da se sakrije iza leđa Ujka Sema

Ruski politički i vojni stručnjak Franc Klincevič reagovao je na izjavu Kijeva o garancijama podrške Sjedinjenih Država u mogućem oružanom sukobu između Ukrajine i Rusije.

Ruska vojska (Foto: mil.ru)

Ranije je pres služba Ministarstva odbrane Ukrajine izdala saopštenje da je Vašington obećao da će pružiti podršku Kijevu u slučaju zaoštravanja situacije u Donbasu.

- Naravno, niko se neće boriti za Ukrajinu - ni Sjedinjene Države, ni NATO, ali pokušaji organizovanja provokacija na ovaj način traju već dugo i nastaviće se - rekao je Klincevič u komentaru za FAN. 

- Sjedinjene Države imaju dugogodišnji plan: po svaku cenu da izazovu pravi vojni sukob između Ukrajine i Ruske Federacije. Sva ova priča o ratu koji se navodno vodi na Donbasu između Ukrajine i Rusije, a koji ukrajinski mediji hrane svoj narod, ne podnosi kritike. Svi već dugo sve dobro razumeju. Stoga je Kijevu sve teže da organizuje provokacije.

Zbog toga je u Ukrajini proizvedena nova histerija u vezi sa navodnom koncentracijom ruskih trupa na rusko-ukrajinskoj granici, primetio je Klincevič. Međutim, pokušaji Kijeva, organizovanjem nove provokacije, da se sakrije iza leđa Ujka Sema, izuzetno su opasni, primetio je političar.

- U slučaju bilo kakve provokacije, Rusija će odmah reagovati i ovaj odgovor će biti veoma snažan - naglasio je Franc Klincevič.

Putin i Makron rešavaju pitanje Kosmeta. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Večernje novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA