Najnovije

RUSIJA BESNA: Provokacije Kijeva vode u jugoslovenski scenario! Zelenski pokazao pravo lice!

Približavanje Kijeva članstvu u NATO neće značiti da će povratiti uticaj u Donbasu na istoku Ukrajine, ali može da izazove jugoslovenski scenario, rekao je danas predstavnik ruske Dume za spoljna poslova Leonid Slucki.

Vladimir Zelenski. (Foto: president.gov.ua)

U razgovoru sa novinarima, Slucki je ocenio da je ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski "otkrio konačni cilj svih nedavnih provokacija - prinudno pristupanje Ukrajine NATO, bez obzira na uzavrele tenzije unutarukrajinskog konflikta ili mišljenje ljudi, uključujući ljudi iz Donbasa", preneo je TAS S.

- Izjave Zelenskog da samo ulazak Ukrajine u NATO može da zaustavi rat u Donjecku i Luganskoj Narodnoj Republici, samo je šlag na tortu kampanje Kijeva o namernoj eskalaciji u Donbasu. Međutim, ovakav stav neće vratiti Donjeck i Lugansk pod uticaj Kijeva, naprotiv, može da izazove jugoslovenski scenario u Ukrajini - rekao je poslanik Dume.

Slucki je podsetio da je nedavno dete stradalo u Donbasu u napadu ukrajinskog drona.

- Da li smo čuli izvinjenja i saučesće od Kijeva? Naravno, ne. Naprotiv, režim iz Kijeva pušta lažne vesti i trči kod svojih zapadnih dobrotvora, moli da se priključi Alijansi. Umesto što ohrabruje Kijev, Zapad mora čvrsto da insistira na implementaciji sporazuma iz Minska i Pariza, u kojem je učestvovala Ukrajina, ne Rusije. U suprotnom, ceo proces unutar-ukrajinskog pitanja će doći u ćorskokak - zaključio je Slucki.

Da li će biti bitke u Južnokinejskom moru? Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA