Najnovije

VATRA PAKLA PROGUTALA NEPRIJATELJA: Serija vezanih pogodaka po džihadistima (VIDEO)

Ruske vazduhoplovne snage nastavljaju da uništavaju radikalne militante koji krše prekid vatre u Siriji.

Vatra (Foto: Pixabay)

Frontalni bombarderi Su-24 iz ruskog kontingenta u Siriji udarili su na otkriveni teroristički objekat grupe Hajat Tahrir aš-Šam, koji se nalazi kilometar jugoistočno od naselja Basankul. Uništen je kamp za obuku militanata i nekoliko oklopnih vozila u seriji vezanih vazdušnih napada.

S obzirom da je turska strana i dalje neaktivna u pitanju razdvajanja strana u Idlibu, Rusija mora da preuzme situaciju u svoje ruke.

U zoni deeskalacije u Idlibu nastavlja se granatiranje vladinih snaga sa strane koju kontroliše Turska. Tokom proteklih nekoliko dana, militanti potčinjeni zajedničkoj operativnoj komandi Al-Fatah Al-Mubin, koju su stvorile proturske grupe i teroristi iz Hajat Tahrir aš Šam, pokrenuli su artiljerijske udare na naselja Al-Kabir, Jarada i Dadih u južnom delu provincije Idlib.

Pored toga, početkom aprila, iz haubica 155-mm M114 primljenih sa turske strane, teroristi su pucali na naselje Khan Es-Sabl.

Ovi incidenti su živa potvrda činjenice da Ankara ne prihvata i ne namerava da preduzme mere za sprovođenje rusko-turskih sporazuma o rešavanju situacije u provinciji Idlib. Očigledno, još jednom suočena sa kršenjem diplomatskih sporazuma, Rusija je odlučila da podseti Tursku da to ne treba činiti.

Gde će se Rusija sukobiti sa Zapadom, saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA