Najnovije

NAVALJNI KAŽE DA GA STRAŽARI MUČE KAKO BI PREKINUO ŠTRAJK GLAĐU: Prže piletinu preda mnom i ubacuju mi slatkiše u džepove! (VIDEO)

Ruski opozicionar Aleksej Navaljni, koji je nedavno prebačen u zatvor izvan Moskve, tvrdi da ga zatvorski čuvari muče posebno otkako je započeo štrajk glađu.

Aleksej Navaljni. (Foto: ria.ru)

Kako tvrdi, zatvorski čuvari mu u džep ubacuju slatkiše i ispred njega prže piletinu, i mame ga da pojede nešto.

Ranije je saopšteno da je lošeg zdravlja, a štrajk glađu je pokušaj da se izbori za zdravstvenu negu.

Podsetimo, on izdržava zatvorsku kaznu od tri i po godine. Sud u Moskvi zamenio je uslovnu kaznu Navaljnom zbog slučaja Iv Rošer stvarnom zatvorskom kaznom zbog višestrukih kršenja kaznenih uslova, a moskovski gradski sud je 20. februara potvrdio presudu i ona je tada stupila na snagu.

Inače, ruski opozicionar ima diskus herniju i izgubio je osećaj u rukama, izjavila je nedavno njegova advokatica Olga Mihailova. Ona je tvrdila da su mu zatvorske vlasti, navodno, uprkos tome što se već duže vreme žali na loše uslove u zatvoru, uskraćivali lečenje.

NJegov drugi pravni zastupnik, Vadim Kobzev, koji je Navaljnog u sredu posetio u zatvoru, rekao je da Navaljni oseća jake bolove dok hoda i da gubi osećaj u nogama, dlanovima i ručnim zglobovima. Takođe, Kozbov tvrdi da utamničeni opozicionar dnevno gubi do jedan kilogram težine.

Navaljni je na svom Instagram nalogu opisao načine na koji čuvari pokušavaju da ga slome. Oni mu u džepove ubacuju slatkiše, prže piletinu i nagovaraju ga da jede.

"Znao sam da će vlasti pokušati da diskredituju štrajk glađu i ismejati ga. Iznenađuje me samo primitivnost njihovog pristupa", rekao je Navaljni u objavi na Instagramu.

Dodao je još kako ga provociraju tako što ispred njega peku hranu i nagovaraju ga da jede: "Hajde Leks... mmm, kakav miris! Odustani, nećeš time ništa postići", navodno mu govore.

Prvo je pomislio da čuvari samo slede naredbe, ali onda je shvatio da oni zapravo "zaista veruju u to što rade".

U kuhinju ide samo po vodu, kazao je Navaljni, a posebno je oprezan dok su televizijske kamere u blizini jer su ga već optužili da je njegov štrajk glađu prevara.

Takođe je ponovio da mu uskraćena odgovarajuća medicinska dijagnoza i da nije smeo da sazna rezultate MRI snimanja.

Ruska zatvorska služba je demantovala te navode tvrdeći kako je Navaljni imao "svu potrebnu medicinsku pomoć u skladu s njegovim medicinskim indikacijama".

Raketa Pancir-S sa bojevom glavom ispala iz kamiona! Više o tome OVDE.

Izvor: Kurir

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA